Ro   Ru   En
Bulgaria online
Inregistrare Pentru Turisti Pentru Agentii Grecia online Turcia online Check out Login
Calipso
Tel: +/373 22/ 55 66 99 +/373 78/ 55 66 99

Romania  


Bun venit in Romania!

Capitala: Bucuresti – cel mai mare centru economic, social si turistic al Romaniei.
Suprafata: 238,391 km2 (locul 12 din Europa dupa marimea teritoriului).
Populatia: 21mln.795 mii de oameni.Structura demografica: 89,5% - romani, 6,6% - unguri, 1,7 % - tigani, 2,2% - nemti, rusi, ucraineni, moldoveni, etc.
Limba: limba de stat – romana. Pentru comunicare se foloseste engleza si franceza.
Sarbatorile nationale: 1,2 ianuarie – Anul Nou, prima zi de luni dupa Pasti, 1 mai – ziua internationala a muncii, 1 decembrie – Ziua Independentei, 25-26 decembrie – Craciunul.
Pozitia geografica: Romania este situata in partea de sud-est a Europei Centrale. La nord are hotar cu Ucraina, la est cu Republica Moldova si Ucraina, la nor-vest cu Ungaria, la sud-vest cu Serbia, iar la sud cu Bulgaria.
Valuta: valuta nationala este leul romanesc. Exista monete in valoare de 20, 50, 100, 500 lei si bancnote in valoare de 1000, 2000, 5000, 10 000, 50 000 si 100 000 lei.
Schimbul vbalutar: la sosirea in tara, valuta straina poate fi usor convertita in lei romanesti in orice banca, case de schimb valutar si aeroport. In casele de schimb rata de schimb este deobicei mai favorabila. Trebuie sa evitasi aceste operatiuni in strada.
Obtinerea vizei: Visa este obligatorie. Pentru obtinerea visei sunt necesare urmatoarele documente: - Pasaportul strain (cu termen de valabilitate nu mai putin de 6 luni pina la plecare); - 2 fotografii 3,5 x 4,5; - pentru copii, care pleaca doar cu un parinte- este necesara procura de la notar, a celui de-al doilea parinte; - formularul; - vaucer turistic; - asigurarea medicala pe perioada aflarii in Romania.
Regulile vamale: in caz ca in tara se intriduce o suma de bani mai mare de 10 000$, aceasta trebuie sa fie declarata.

Transportul: cel mai comod mijloc de transport este taxiul. In comparatie cu tarile europene, aici pretul este mai accesibil. Este de preferat ca costul calatoriei sa fie stabilit de la bun inceput. Intre orase circula autobuse si minitaxi. In Bucuresti exista metroul.
Magazinele: regimul obisnuit de lucru este de la 9.00 pina la 18.00. In statiunile de odihna aceste lucreaza mai indelungat.
Electricitatea: tensiunea in reiea este de 220 W, 50 Hz.
Bacsisul: sunt acceptate, deobicei, in restaurante.
 

Litoralul Marii Negre este cea mai importanta zona turistica a Romaniei, avand in vedere numarul de turisti romani si straini care il viziteaza anual.
Minunata Riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre ( a-3-a mare europeana ca intandere si a 2-a ca adancime, cu salinitate redusa, temperatura apei vara, fiind de 20-25 grd. C ). Platforma litorala coboara lin de la plaja, pe o fasie de 100 - 200 m. spre larg, adancimea apei fiind redusa, eliminandu-se astfel orice factor de risc.
Clima litoralului este blanda si uscata, cu veri lungi si calduroase.
Durata de stralucire a soarelui in luna iulie este de 10-12 ore pe zi. Temperatura medie a aceleiasi luni fiind de 24 grd.C.  In sezonul cald, temperatura la suprafata plajei urca pana la 45 grd.C, insa brizele marine, bogate in aerosoli, atenueaza arsita zilelor toride.
Marile intinderi de plaja (peste 100 de km.), sunt pavate  cu nisip auriu de o finete deosebita, acestea fiind orientate, in totalitatea lor, spre rasarit, parca in intimpinarea acelor romantici care se insira pe plaja sa admire intaile raze ale soarelui si ultima lui sclipire, intre fiecare rasarit si apus vara aducand dupa sine o viata frematatoare.
Intre Mama si Mangalia, se intande parca, un singur oras (16 statiuni ), o complexa statiune care adauga splendorii sale contemporane si vestigiile vremurilor trecute. Turistii dornici de a simti pe viu diferenta intre vechi si nou, pot vizita si vestigiile celor trei colonii fondate de greci aici in secolele 7-6 inainte de Hristos: Histria in nord, Tomis in centru (in zilele noastre Constanta, cel mai important port la Marea Neagra al Romaniei si care gazduieste un impozant muzeu arheologic), Callatis (in prezent orasul Mangalia), cat si monumentul de la Adamclisi (aflat la circa 100 km vest de litoral).
De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Mamaia, Constanta, Techirghiol, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.
Multe din statiunile de pe litoral au o dubla specializare, fiind si statiuni balneoclimaterice, celebre pentru curele de apa sarata si namol sapropelic, statiunea Techirghiol, statiune Mangalia, statiunea Saturn, Statiunea Eforie si statiunea Neptun,  ofera, prin bazele de tratament proprii, numeroase posibilitati de cura si tratamente pentru o gama larga de afectiuni.
Pentru fiecare turist, fie el dornic de odihna si relaxare, fie dornic de aventura, distractie , viata activa si sport, litoralul Marii Negre il intampina, de fiecare data, cu acel ceva, pe gustul sufletului lui.

 



Copyright © Calipso. All rights reserved.   
To Top!